unitest
Вимірювальне обладнання Юнітест
buttons contacts theory about us home

Група електронних вимірювань Agilent стає незалежною компанією | Keysight Technologies.

Головна > Keysight Technologies > Аналізатори спектру та сигналів

N9041B Аналізатор сигналів UXA, від 2 Гц до 110 ГГц

N9041B

Глибший аналіз важковловимих і широкосмугових сигналів

Розробка і тестування перспективних пристроїв з використанням найбільш передової платформи для аналізу сигналів

Чудові характеристики аналізаторів сигналів UXA дають змогу досліджувати найскладніші сучасні сигнали (нестаціонарні, широкосмугові та зі швидким перенастроюванням робочої частоти) систем супутникового зв'язку, радіолокаційних систем, засобів радіоелектронної боротьби, а також сигнали стандартів 5G, 802.11ax/ay тощо. Завдяки найкращим у галузі показникам за фазовими шумами та широкому динамічному діапазону, вільному від побічних складових, ви зможете з високим ступенем достовірності виміряти характеристики розроблюваного пристрою.

Основні можливості

  • Аналіз широкосмугових сигналів, наприклад, автомобільних радарів або комунікаційних сигналів стандарту 5G, у смузі аналізу до 1 ГГц або до 5 ГГц при використанні зовнішнього обладнання
  • Безперервна розгортка в діапазоні частот до 110 ГГц
  • Можливість захоплення слабких паразитних сигналів завдяки низькому значенню середнього рівня власних шумів (DANL): від -150 дБм/Гц на частоті понад 50 ГГц
  • Реєстрація та аналіз сигналів у режимі реального часу завдяки можливості потокової передачі даних у смузі до 255 МГц
  • Сумісність з вимірювальними застосунками серії Х дає змогу спростити виконання складних вимірювань і забезпечити відтворюваність результатів
  • Використання опції аналізу сигналів у режимі реального часу забезпечує виявлення важковловимих сигналів тривалістю від 3,51 мкс
  • Можливість детального представлення широкосмугових сигналів на екрані з діагоналлю 35,8 см (14,1 дюйма)

Поглиблений аналіз поведінки сигналів у реальних умовах

Використання аналізатора сигналів UXA спільно з системою реєстрації сигналів компанії X-COM і програмою векторного аналізу сигналів VSA дає змогу створити зручну платформу для тестування. Ця платформа забезпечує захоплення і детальний аналіз поведінки реальних сигналів радіолокаційних систем і засобів радіоелектронної боротьби тривалістю від кількох хвилин до кількох годин або навіть діб. Програма векторного аналізу сигналів VSA дає змогу сортувати й аналізувати весь цей величезний масив даних з метою виявлення подій, що становлять інтерес.

Вимірювальні застосунки серії X: спрощення складних вимірювань і забезпечення відтворюваності результатів

Розуміння всіх нюансів функціонування розроблюваних пристроїв стільникового та бездротового зв'язку, а також обладнання аерокосмічного призначення, за допомогою завантажуваних застосунків серії X.

  • Отримання детальної інформації про характеристики пристроїв за допомогою різних видів вимірювань - від параметричного тестування до випробувань на відповідність вимогам найсучасніших стандартів, включно з LTE і WLAN.
  • Скорочення часу виконання аналізу завдяки вбудованим застосункам, що дають змогу зробити стабільні та достовірні вимірювання максимально доступними для користувача.
  • Скорочення часу виведення продукції на ринок завдяки можливості виконання однаковісних вимірювань під час розробки, атестації та виробництва.
  • Використання вбудованих функцій аналізу для швидкої оцінки характеристик сигналів і пристроїв.
  • Можливість використання програми на декількох приладах за допомогою переміщуваних ліцензій.

Вимірювальні застосунки PathWave серії Х pdf

Короткі хвилі - величезні проблеми

При досягненні терагерцового діапазону частот можна легко недооцінити проблеми, що виникають у процесі проектування, моделювання, вимірювання характеристик і аналізу сигналів. На відміну від сигналів ВЧ- або НВЧ-діапазону, сигнали з частотами 30 ГГц, 300 ГГц або 1 ТГц поводяться зовсім по-іншому. Втрати при поширенні радіохвиль в атмосфері досить значні, особливо на резонансних частотах молекул кисню, води і вуглекислого газу. Крім того, на цих частотах стає дедалі складніше досягти необхідного рівня потужності, а також виконувати калібровані вимірювання та отримувати достовірні результати.

Ознайомтеся з методами підвищення ефективності тестування на частотах 110 ГГц і вище за допомогою інструментів, створених на основі останніх досягнень метрології та практичного досвіду в галузі вимірювань параметрів сигналів міліметрового діапазону.

Аналіз сигналів на частотах 110 ГГц і вище pdf

Калібрування в міліметровому діапазоні

Мета калібрування в міліметровому діапазоні, як і в діапазонах довших хвиль, - виключення основних складових похибки вимірювань. Процес калібрування в цьому діапазоні істотно відрізняється від традиційних методів.

Калібрування контрольно-вимірювальних систем міліметрового діапазону pdf

Технічні характеристики

Діапазон частотВід 2 Гц до 110 ГГц
Середній рівень власних шумів (1 ГГц)-174 дБм
Макс. смуга аналізу / пропускання1 ГГц
Макс. смуга пропускання реального часу255 МГц
Фазовий шум на частоті 1 ГГц при відстройці 10 кГц-135 дБн/Гц
Сумарна похибка рівня сигналу / вимірювання±0,16 дБ
Інтермодуляц. спотвор. 3-го порядку на частоті 1 ГГц+22 дБм

Докладніше (рос.) pdf

Технічні характеристики (англ.) pdf

Повний технічний опис (англ.) pdf